3 løsninger til dig, der er låst ude af boligen

Du kender det måske: du har været på en sjov bytur, klokken er mange, og da du endelig ankommer til din bolig, går det op for dig, at du er låst ude. Eller måske har du bare været en tur nede og handle uden din nøgle. Uanset hvad scenariet end måtte være, findes der næsten ikke noget mere irriterende end at opdage, at man er låst ude af sit eget hjem. Når du opdager, at du er låst ude, er det vigtigt, du ikke panikker. I stedet skal du tænke i løsninger – men hvilke løsninger er der egentligt? Det får du 3 bud på herunder. 

Led efter ekstranøglen

Det er som førnævnt vigtigt, at du ikke panikker, når du opdager, at du er låst ude af din bolig. Når du panikker, kan du ikke tænke rationelt. Selvom det kan virke uoverskueligt i situationen, er det vigtigt, at du tænker dig godt om. Du kan nemlig være så heldig at finde en ekstranøgle, der er godt gemt et sted udenfor boligen. Er du en af dem, der blot gemmer ekstranøglen under måtten, er du heldig. Har du givet din ekstranøgle til en ven, kæreste eller et familiemedlem, kan dette også være en løsning. Led efter ekstranøglen som det første, når du er låst ude! Måske er du bedre forberedt, end du tror. 

Slå en rude ind

Har du intet held med at finde en ekstranøgle, er der selvfølgelig også andre muligheder. Har du akut brug for adgang til din bolig, kan du vælge mere drastiske løsninger. Du kan eksempelvis vælge at slå en rude en. Vælger du denne løsning, er det vigtigt, at du er forsigtigt. Dette gælder særligt om natten, hvor der er meget mørkt. Slår du en rude ind på din bolig, skal du være opmærksom på oprydningsarbejdet. Der kan være brug for en omgang maling og en ny rude. 

Tilkald en låsesmed

Kan du ikke finde en ekstranøgle, og har du ikke lyst til at begå indbrud i dit eget hjem, er der en sidste løsning. Du kan nemlig tilkalde en låsesmed. Dette er en dyr, men sikker løsning. Det er forskelligt fra låsesmed til låsesmed, hvor meget servicen koster. Det er også forskelligt, hvor lang ventetid, der er. Er du bosat i Haslev, og har akut brug for en låsesmed, skal du blot lede efter en låsesmed haslev