3 tips til hvordan du forebygger skadedyr i din bolig

Vinteren er en kold tid. Dette gælder ikke kun for mennesker, men også for dyr. Særligt skadedyr som mus og rotter søger indenfor i de varme hjem. Det lyder måske meget fredeligt, men i virkeligheden er det en boligejers værste mareridt. Ønsker du at forebygge skadedyr i din bolig? Så læs med herunder, hvor du får 3 tips til, hvordan du forebygger skadedyr i din bolig.

Opbevar mad sikkert

Det første sted, mus, rotter og andre skadedyr vil søge hen, når de kommer indendøre, er mod maden. Når først skadedyr har opdaget, hvor maden befinder sig, vil de komme igen og igen. Derfor er det vigtigt, at du ikke giver skadedyr som mus og rotter mulighed for føde inden døre. Vil du forebygge skadedyr i din bolig, skal du sørge for at opbevare dine madvarer sikkert. Opbevar ikke madvarer i utætte skabe eller kældre. Dette er det letteste sted for et skadedyr at komme ind! Har du små huller i dine mure, skal du sørge for at få spartlet og malet dette til hurtigst muligt. 

Foretag hyppig rengøring 

Ønsker du ikke at få besøg af skadedyr i den kolde vinterperiode, er det vigtigt, at du foretager hyppig rengøring. Nogle skadedyr lever af små bakterier på eksempelvis vægge og gulve, og de er derfor svære at slippe af med igen, når først de er kommet ind. Hyppig rengøring kan være med til at sørge for, at de små skadedyr som eksempelvis væglus, fluer og sølvfisk ikke kan overleve i din bolig.

Kontakt skadedyrsbekæmper

Vil du være 100 procent sikker på, at du ikke får besøg af et skadedyr i vinterperioden, skal du kontakte en skadedyrsbekæmper. En skadedyrsbekæmper tilkaldes ikke kun, når et skadedyr allerede befinder sig i boligen. Du kan sagtens kontakte en skadedyrsbekæmper for forebyggelse. Sammen med en skadedyrsbekæmper kan du udarbejde en serviceaftale. Denne serviceaftale kan blandt andet indeholde sprøjtning af hjemmet, grundig undersøgelse af boligen og meget andet. En skadedyrsbekæmper hjælper dig både med store rotter og små fluer.