Er du afhængig af alkohol i din hverdag?

Det er super sjovt at nyde en øl eller et glas vin med vennerne ude i byen. Det er også hyggeligt at sippe til en gin og tonic derhjemme efter en lang hård arbejdsdag. Ja, alkohol i moderate mængder er ikke som sådan farligt, men når det tager overhånd, så får det alvorlige konsekvenser. 

Har du mistanke om, at dit alkoholforbrug er begyndt at tage overhånd? Så læs med her. 

Når alkoholen tager kontrollen

Man kan være afhængig af mange ting både stoffer, mad, sex og naturligvis også alkohol. Hvad der definerer et overforbrug er ofte abstinenserne, altså når man føler sig decideret dårlig tilpas, når man ikke drikker alkohol. 

Når alkoholen tager kontrol over din hverdag, så kan du ikke tænke på andet end at få mere at drikke. Måske begynder du at lave undskyldninger for at drikke mere, skjuler dit forbrug eller lyver over for dine nærmeste for at kunne drikke mere. 

Tegn på alkoholabstinenser

Hvis du regelmæssigt drikker, så udvikler du en vis tolerance for alkohol, hvilket betyder du hele tiden skal have mere. Når du stopper med at drikke, så kommer abstinenserne i spil, og disse kan være svære at håndtere. 

Nogen oplever rysten, kvalme og måske endda feber, når de ikke får noget at drikke. Hvis du er begyndt at se tydelige tegn på abstinenser så søg hjælp på https://www.abstinensteamet.dk/alkohol-abstinenser/ og kom i abstinensbehandling allerede i dag.

Abstinensbehandling – sådan forløber det

Abstinensbehandling er din vej til et liv uden alkohol. Abstinenser kan være enormt ubehagelige og meget svære at håndtere på egen hånd. Nogle gange skal abstinenser behandles med medicin, og det kan du få hjælp til gennem alkoholbehandling.

At søge hjælp via alkoholbehandling er aldrig skamfuldt, det er næsten 100% effektivt og så er det fuldkommen gratis. Det er vigtig, at du søger hjælp, før alkoholen forvolder for store problemer i din hverdag. Alkohol er et farligt stof, som decideret forgifter din krop. Hvis dit forbrug varer over længere tid, så kan det have alvorlige konsekvenser, så sørg for at søge den hjælp, som du har brug for.